Analytical Chemist – vikariat 12 månader

Om företaget
QPharma AB ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I mer än 40 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre lokala läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 200 personer. Företaget ingår i Nordic Group. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

QPharma befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande och roliga utvecklingsprojekt. Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten
En av våra medarbetare på avdelningen QC – Analytical Support kommer inom kort att gå på föräldraledighet och därför annonserar vi nu en visstidstjänst på 12 månader. Som Analytical Chemist kommer du att utföra olika analyser på intermediat som färdig produkt där du utvärderar, granskar och rapporterar dina resultat med noggrannhet till Manager QC, Analytical Support. Förutom laborativt arbete ingår instrumentansvar och produktansvar. I produktansvaret ställs krav på din planering- och samarbetsförmåga vilket innebär täta kontakter med andra grupper, både externt och inom företaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden består av:

  • Analyser av intermediat, färdig produkt, stabilitetsprover
  • Ansvar för felsökning och utredning
  • Uppdatera och skriva instruktioner och analysmetoder
  • Ansvar för avdelningens produkter

Kvalifikationer
Du har Civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller annan kompetens som arbetsgivaren finner lämplig. Det är meriterande om du har erfarenhet av GMP och analystekniker som HPLC, IR, UV, eller dissolution. Som person är du driven, engagerad och positiv, och arbetar gärna både självständigt och i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du delar QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper som är viktiga för oss:

  • Göra skillnad
  • Nära kunderna
  • Bästa arbetsplatsen

Sista ansökningsdag är 19 maj men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast skicka in din ansökan via https://qpharma.easycruit.com.

Mer information om tjänsten lämnas av:
Head of Department QC, Henrik Lindblom tel. 040-36 18 30
Manager QC-AS, Zuzana Cortova, tel. 040-36 19 16

Fackliga företrädare
Anna Ejdemo; Unionen, tel. 040-36 18 08
Maria Nilsson; Akademikerföreningen (AF), tel. 040-36 19 61