Vikariat Analytical Scientist

Om företaget
QPharma AB ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I mer än 40 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre lokala läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 200 personer. Företaget ingår i Nordic Group. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

QPharma befinner sig för närvarande i en mycket expansiv fas med många spännande utvecklingsprojekt. Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten
En av våra medarbetare på avdelningen QC – Analytical Development kommer inom kort att gå på föräldraledighet och därför annonserar vi nu en visstidstjänst på 12 månader. Du kommer att utveckla och validera analysmetoder för läkemedelsprodukter, råvaror och aktiva substanser. Med stor noggrannhet kommer du även att utvärdera och rapportera dina resultat till Manager QC Analytical Development.

Dagliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

  • Praktiskt laboratoriearbete i utvecklingsprojekt
  • Utveckling av analysmetoder för läkemedelsprodukter, råvaror och aktiva substanser.
  • Utföra validering/verifiering/granskning av analysmetoder
  • Uppdatera och skriva analysmetoder samt instruktioner (SOP)

Kvalifikationer
Lämplig utbildningsbakgrund är Civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av GMP, farmakopémetoder och analystekniker som HPLC, GC, IR, TOC, UV, PDE eller dissolution. Som person är du driven, engagerad och positiv, och arbetar gärna både självständigt och i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du delar QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper som är viktiga för oss:

  • Göra skillnad
  • Nära kunderna
  • Bästa arbetsplatsen

Sista ansökningsdag är den 25 april men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast skicka in din ansökan till https://qpharma.easycruit.com/


Mer information om tjänsten lämnas av:

Head of Department QC, Henrik Lindblom tel. 040-36 18 30
Manager QC, Analytical Development Mari Enoksson Rydman tel. 040-36 19 63.

Fackliga företrädare
Anna Ejdemo; Unionen tel. 040-36 18 08
Maria Nilsson; Akademikerförbundet (SSR) tel. 040-36 19 61.