Planerare sökes till QPharma AB, Malmö

QPharma AB ligger i Malmö där vi i närmare 50 år har utvecklat och tillverkat läkemedel på kontrakt till globala och lokala läkemedelsföretag inom en mängd olika terapiområden. Antalet anställda är drygt 200 personer. Nya produkter införs på QPharma antingen genom eget farmaceutiskt utvecklingsarbete eller genom tech-transfer av produkter. Företaget ingår i Nordic Group. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

 

QPharma är i en mycket expansiv fas med många nya projekt och spännande produkter.

Då vår Produktportfölj fortsätter att öka söker vi en planerare till Logistikavdelningen. Logistikavdelningens ambition är att med hög kvalitet, leverans säkerhet och effektivitet bidra till QPharmas framgång. För närvarande består Logistikavdelningen av 5 personer.

”Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now” Alain Lakein

Arbetsuppgifter:
Som planerare på QPharma ansvarar du för planering för hela försörjningskedjan från inköp/call-off av råvaror och komponenter, produktionsplanering samt kundkontakt gällande kundorder, prognoser och löpande avstämning och kontakt. Du är den naturliga kontaktpunkten inom företaget när det gäller planering av den/de produkter du har ansvar för, är drivande och kommunikativ för att på bästa sätt säkra leverans i tid till våra kunder. Inom företaget har du löpande kontakt med produktionsledare, lager, Quality Assurance och Quality Control. Då QPharma växer kommer avdelningen och arbetsuppgifterna utvecklas i takt med tillväxten och att utveckla planeringsprocesserna och systemstöd vidare kommer vara en del av ditt arbete.

Tjänsten omfattar bl. a följande ansvarsområden:

  • Planering av hela försörjningskedjan från råvara till leverans av färdigvara
  • Långsiktig huvudplanering samt detaljerad planering med kortare horisont
  • Prognoser och kundorder
  • Call-off av råvaror och komponenter
  • Underhåll av parametrar och data i Movex
  • Utveckling av våra planeringsprocesser och systemstöd framöver

Viktigt är också att du delar QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper som är viktiga för oss:

  • Göra skillnad
  • Nära kunderna
  • Bästa arbetsplatsen

Kvalifikationer:
Relevant utbildning inom logistik på högskole/universitetsnivå alternativt längre erfarenhet inom planering och logistik. Det är meriterande om du arbetat med affärssystemet M3, Movex eller andra IT baserade planeringsverktyg. Erfarenhet inom läkemedelsindustrin är så klart också meriterande.

Vi söker dig som brinner för planering och gillar att ha många kontaktytor internt och externt. Som person är du serviceminded och ansvarstagande. Vidare behöver du vara drivande, strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du tar egna initiativ och gillar att utveckla processer och rutiner vidare. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi arbetar i en internationell miljö med höga krav på god kommunikations- och dokumentationsförmåga. Det är därför viktigt med goda kunskaper i engelska och ett krav att du behärskar svenska i tal och skrift.

Sista ansökningsdag är den 8 november men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast skicka in din ansökan till https://qpharma.easycruit.com/

Arbetstider och omfattning:
Heltid. Dagtid.

Mer information om tjänsten lämnas av:
Logistikchef Annika Olofsson, 040 6417018

Fackliga företrädare
Anna Ejdemo; Unionen tel. 040-36 18 08
Maria Nilsson; Akademikerförbundet (SSR) tel. 040-36 19 61

Ola Metz, IF Metall 040-36 19 47