Kvalitetsvärderare med inriktning auditering sökes till QPharma AB

QPharma AB ligger i Malmö där vi utvecklar och tillverkar läkemedel på kontrakt. I mer än 35 år har vi levererat enligt de internationella krav som ställs på läkemedelsföretag. Våra kunder är allt från stora globala till mindre lokala läkemedelsföretag. Antalet anställda är drygt 190 personer.Företaget ingår i Nordic Group tillsammans med Nordic Drugs AB och Disphar BV. För merainformation om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

Vi söker en ny medarbetare till Kvalitetssäkringsavdelningen (QA)

QPharma är i en mycket expansiv fas med många nya projekt och spännande produkter. I takt med detta utökas personalstyrkan och produktions- och kontorslokaler.

Vår QA-medarbetare som ansvarar för auditering och bedömning av leverantörer kommer att gå i pension under början av 2019 och vi rekryterar nu en ersättare. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

För närvarande består Kvalitetssäkringsavdelningen av 15 mycket motiverade medarbetare som arbetar tillsammans med övriga avdelningarna för att säkra att alla aktiviteter på ett effektivt sätt utförs enligt cGMP. QA kvalitetsgranskar och godkänner alla produkter innan de levereras till kund. Att underhålla och utveckla QPharmas kvalitetssystem ingår också i ansvarsområdet. Avdelningens ambition är att med hög kvalitet och ansvar bidra till QPharmas framgång.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Detta är en tjänst med stort eget ansvar med huvudsaklig inriktning på auditering.

Du kommer att ansvara för kvalitetssystemfrågor relaterade till våra leverantörer av råvaror, primärt och sekundärt förpackningsmaterial, samt tjänsteleverantörer. I arbetsuppgifterna ingår planering och genomförande av

 • Leverantörsbedömning
 • Auditering, inkluderat rapportskrivning och uppföljning
 • Upprättande av kvalitetsavtal

Våra leverantörer finns framföra allt i Europa, men även i övriga världen. Auditering hos leverantörer kommer du att genomföra själv eller i samarbetet med en kollega. De senaste åren har ca 10 inspektioner genomförts per år. QPharma är med i QUAC, en samarbetsorganisation av svenska läkemedelsbolag för gemensam auditering av leverantörer. Du kommer att representera QPharma i QUAC.

Du kommer vara med i vårt team av inspektionsledare som ansvarar för egeninspektion av vår verksamhet. Samtliga avdelningar inspekteras en gång per år, det blir totalt ca 15 tillfällen. Egeninspektionerna genomförs av en inspektionsledare tillsammans med en QA-kollega.

Andra arbetsuppgifter som också ingår i tjänsten är:

 • Som QA kontakt person för Logistikavdelningen, hantera GMP-frågor relaterade till lagerhantering och transporter
 • Framtagning/granskning/godkännande/arkivering av olika typer av kvalitetsdokument
 • Medverkan vid utredning av avvikelser och reklamationer
 • Medverkan i förändrings/förbättringsarbete

Kvalifikationer
Lämplig utbildningsbakgrund är högskoleexamen inom kemi eller motsvarande, och minst 5 års erfarenhet av kvalitetssäkring/inspektioner inom läkemedelsbranschen eller motsvarande. Erfarenhet av arbete inom validering/kvalificering av datoriserade system, datoriserad ärendehantering, produktion, kvalitetskontroll inom läkemedelsbranschen är meriterande. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Viktiga personliga egenskaper är:

 • Drivande
 • God kommunikationsförmåga
 • Strukturerad och noggrann
 • Förmåga att arbeta både individuellt och i grupp
 • Lyhörd och flexibel

 Du behöver också dela QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper, som är viktiga för oss:

 • Att göra skillnad
 • Jobba nära kunderna
 • Vara bästa arbetsplatsen

 Arbetstider och omfattning

Heltid.

Mer information om tjänsten lämnas av:

Barbro Åström, Chef för QA-avdelningen, bam@qpharma.com, tel: 040-36 18 17

Fackliga företrädare

QPharmas personal är organiserad i CF/ Unionen, och IF Metall.

Fackliga representanter är:

Ulla Kristhammar Unionen tel. 040-36 18 08

Maria Nilsson för Akademikerförbundet (SSR) tel. 040-36 19 61

Välkommen med din ansökan med en meritförteckning redan nu, dock senast den 21 dec 2018 till application@qpharma.com . Intervjuer och urval kommer att ske löpande så tvekan inte med att ansöka redan idag.

 

Sökord: Auditering, inspektion, internrevision, egeninspektion, kvalitetssäkring, QA, läkemedel, aktiv substans, råvaror, förpackningsmaterial