Senior Analytical Chemist/Analytical Chemist QC

Om företaget
QPharma AB ligger i Malmö där vi i närmare 50 år har utvecklat och tillverkat läkemedel på kontrakt till globala och lokala läkemedelsföretag inom en mängd olika terapiområden. Antalet anställda är drygt 200 personer. Nya produkter införs på QPharma antingen genom eget farmaceutiskt utvecklingsarbete eller genom tech-transfer av produkter. Företaget ingår i Nordic Group. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande och inspirerande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. QPharma befinner sig för närvarande i en expansiv fas med många spännande, roliga utvecklingsprojekt och nya kommersiella produkter. QC – Analytical Support behöver förstärkning och därför annonserar vi nu en tillsvidaretjänst.

Om tjänsten
Som Analytical Chemist kommer du att utföra olika analyser på intermediat som färdig produkt där du utvärderar, granskar och rapporterar dina resultat med noggrannhet till Manager QC, Analytical Support. Förutom laborativt arbete ingår instrumentansvar och produktansvar. I produktansvaret ställs höga krav på din planerings- och samarbetsförmåga vilket innebär täta kontakter med andra grupper, både externt och inom företaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden består av:

 • Analyser av intermediat, färdig produkt och stabilitetsprover
 • Ansvar för felsökning och utredning
 • Uppdatera och skriva instruktioner och analysmetoder
 • QC produktansvar
 • Du bidrar med idéer och tankar om förbättringar för att driva avdelningen framåt

Som Senior Analytical Chemist förväntas du arbeta självständigt och ta ytterligare ansvar:

 • Fördjupat Produktansvar (tillverkningsprocessen, IPC, analysmetoder)
 • Goda kunskaper i kromatografi och felsökning
 • Drivande i metodförbättringsarbete
 • Delta i utformning av styrande dokument som Product Quality Review, Stabilitets protokoll/rapport

Kvalifikationer
Lämplig utbildningsbakgrund är Civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller annan kompetens som arbetsgivaren finner lämplig. Det är meriterande om du har erfarenhet av GMP och analystekniker som HPLC, IR, UV, eller dissolution. Som person är du driven, engagerad och positiv och arbetar gärna både självständigt och i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du delar QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper som är viktiga för oss:

 • Göra skillnad
 • Nära kunderna
 • Bästa arbetsplatsen

Sista ansökningsdag är 7 oktober, men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast skicka in din ansökan via https://qpharma.easycruit.com.

Mer information om tjänsten lämnas av:
Head QC, Henrik Lindblom tel. 040-36 18 30
Manager QC-AS, Zuzana Cortova, tel. 040-36 19 16
Fackliga företrädare: Anna Ejdemo – Unionen tel. 040-36 18 90, Maria Nilsson – Akademikerförbundet (SSR) tel. 040-36 19 61.