Sr Analytical Scientist / Analytical Scientist

Om företaget
QPharma AB ligger i Malmö där vi i närmare 50 år har utvecklat och tillverkat läkemedel på kontrakt till globala och lokala läkemedelsföretag inom en mängd olika terapiområden. Antalet anställda är drygt 200 personer. Nya produkter införs på QPharma antingen genom eget farmaceutiskt utvecklingsarbete eller genom tech-transfer av produkter. Företaget ingår i Nordic Group. För mera information om företaget se vår hemsida www.qpharma.com.

QPharma befinner sig för närvarande i en mycket expansiv fas med många spännande utvecklingsprojekt. Som stolta vinnare av Malmö stads näringslivspris för 2019 i Life Science-kategorin erbjuder vi dig en utmanande, inspirerande och trevlig arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter!

Om tjänsten
Vi söker en Sr Analytical Scientist/Analytical Scientist till våra utvecklingsprojekt på QC Analytical Development. Arbetet innefattar utveckling och validering av analysmetoder för läkemedelsprodukter, råvaror och aktiva substanser. Våra projekt spänner över hela skalan av läkemedelsutveckling och produktion; från feasibility-studier till godkända läkemedel. Du granskar, utvärderar och rapporterar dina resultat med hög noggrannhet och vetenskaplig kvalitet. Du rapporterar till Manager QC Analytical Development.

Dagliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

  • Praktiskt laboratoriearbete i utvecklingsprojekt
  • Utveckling av analysmetoder för läkemedelsprodukter, råvaror och aktiva substanser
  • Utföra validering/verifiering/granskning av analysmetoder
  • Uppdatera och skriva analysmetoder samt instruktioner (SOP)

Kvalifikationer
Lämplig utbildningsbakgrund är Civilingenjörs-, högskoleingenjörs- eller Magisterexamen inom analytisk kemi eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av GMP, polymerkemi, farmakopémetoder, Movex, Empower, LIMS och analystekniker som HPLC, GC, IR, TOC, UV eller dissolution. Som person är du driven, engagerad och positiv och i ditt projektarbete är du flexibel, hjälpsam och strukturerad. Du kommer att delta i pågående förbättringsarbete och arbetar gärna både självständigt och i team. Vi arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du delar QPharmas tre värderingar, områden/egenskaper som är viktiga för oss:

  • Göra skillnad
  • Nära kunderna
  • Bästa arbetsplatsen

Sista ansökningsdag är den 6 oktober men intervjuer och urval kommer att ske löpande. Om du brinner för att göra skillnad för människors och speciellt kvinnors hälsa, tveka inte med att genast skicka in din ansökan till https://qpharma.easycruit.com/

Mer information om tjänsten lämnas av:
Head of Department QC, Henrik Lindblom tel. 040-36 18 30
Manager QC, Analytical Development Mari Enoksson Rydman tel. 040-36 19 63.

Fackliga företrädare
Anna Ejdemo; Unionen tel. 040-36 18 08
Maria Nilsson; Akademikerförbundet (SSR) tel. 040-36 19 61.